Sikker og tryg kampsport for alle køn

I weekenden blev vi kontaktet af en person ved navn Lucas på Instagram der præsenterer sig som non-binær, biologisk født mand, og spørger om egen deltagelse på Female Fight Club. Det afviste vi da Female Fight Club er kampsport specifikt tilrettelagt til kvinder.

Desværre valgte Lucas ikke at spørge mere ind til detaljerne om hvorfor det forholder sig sådan, men i stedet kopiere vores samtale og dele den på sociale medier og opfordre sine følgere i at dele.

Det udviklede sig til en lang række hadske beskeder bl.a med beskyldninger om at vi ikke synes transkønnede kvinder har ret til at lære selvforsvar og vi bør skamme os over det. Vores dialog er taget ud af kontekst og blevet brugt i et forsøg på at fremstille os som værende imod minoriteter indenfor LGBT+ miljøet. Sådan forholder det sig selvfølgelig ikke.

Vi ærgrer os enormt over at være blevet taget til indtægt for noget, der er så totalt imod vores personlige holdning og den ånd vores projekt er bygget på. Vi vil meget gerne slå fast at udlægningen ikke fremstiller situationen i den rigtige kontekst. Vi ønsker på ingen måde at ekskludere nogen udelukkende på baggrund af deres religion, køn, seksualitet eller andet.

For at passe bedst muligt på de elever vi underviser holder vi os altid til kendsgerninger og rådgivning fra eksperterne samt vores egen erfaring indenfor dyrkning af kampsport. At undervise i kampsport medfører en høj grad af ansvar for deltagernes sikkerhed og fairness i sporten. Boksning er af de fleste kendt som en sport der netop kræver fysiologisk opdeling og det er der en årsag til. Forskningen viser bl.a at mennesker, der i biologisk henseende er født som mænd, slår med 200% højere styrke end kvinder, også efter hormonbehandling, og det er almindelig kendt indenfor kampsport at der er en nødvendig fysiologisk grund til at have denne opdeling.

Vi beklager meget at det er blevet fremlagt som om vi ikke vil hjælpe transkønnede kvinder eller andre minoriteter der har brug for at dyrke sport eller lære at forsvare sig selv. Det er ikke tilfældet og kunne næppe være længere fra sandheden.

Vi har i Female Fight Club, så vidt vi ved, aldrig fået en henvendelse fra en transkønnet kvinde der ønsker at være med. Og vi har derfor aldrig afvist nogen transkønnede kvinder. Skulle der være transkønnede kvinder derude der har brug for hjælp til at komme i gang med at træne boksning eller selvforsvar, er de meget velkomne til at kontakte os. Vi vil som altid hjælpe videre til vores egne relevante hold, eller henvise  til vores vores kollegers undervisning, alt efter hvad der passer den enkelte og under hensyn til alle der deltager. 

Vi er 2 ildsjæle, som på eget initiativ har skabt et undervisningskoncept, som mange kvinder har været glade for. Vi er et lille privat tilbud, specialiceret indenfor en særlig genre, og vi gør vores bedste for udbrede en sund og tryg kampsportskultur.

Du kan læse mere i den nyeste rapport om emnet her

De bedste hilsner,
Majbrit og Sarah